Jací jsme hospodáři - Odraz 2/2014

15.02.2014 00:00

Když jsem se dozvěděl o záměru města směnit pozemky bývalého sběrného dvora, ke kterému náleží sklady a dílna, měl jsem za to, že jde pouze o žert.  No, a ejhle - on to žert není! Viz. Roztocký Odraz 1/2014 str. 12 a 13.

Jedná se o pozemek, dílnu a sklady, které v současnosti obhospodařují technické služby našeho města. Technické služby města využívají pozemky se skladem a dílnou, pro úschovu elektromateriálu na opravu a provoz veřejného osvětlení, uskladnění  mechanizace  na údržbu chodníků, parků a silnic v letním i zimním období, Dále jako umývárnu pro zaměstnance, zázemí pro údržbu vozového parku a další věci , které nemohou být ponechány venku z důvodu ať už povětrnostních podmínek či možného odcizení.  

V případě že město uskuteční svůj záměr o směně (prodeji) pozemků (a to za vcelku směšnou částku cca 2.800.000,-Kč) vyvstává otázka „Kde tedy budou mít technické služby nezbytné zázemí pro svůj provoz?“ Ano, takové zázemí bude chybět a bude se muset vytvořit nové!  Výstavba takového zázemí bude zcela jistě dražší, než již zmíněná částka. Proč takový obchod? Proč prodávat něco funkčního a postačujícího pro provoz našeho města? Nebo je to jen  záměr pana Pohla, jak doběhnout občany města Roztok?

Dobrý hospodář přeci neprodává dobře fungující věc, aby ji následně stavěl novou a to za bezesporu více než zač původní prodal.

Stanislav Čáslavka předseda ČSSD Roztoky