Roztocké chodníky - Odraz 2/2014

15.02.2014 00:00

Je mi docela trapné stále se vracet k městským chodníkům. Ale je zima, napadlo trochu sněhu, maličko nám přituhlo. Máme někde docela slušné chodníky ze zámkové dlažby. Zámková dlažba klouže když namokne, klouže když mrzne, klouže ještě víc když napadne sníh. Město na mnoha místech povolilo parkování podélné na chodnících, ale již nikdo nedomyslel, že tyto chodníky technické služby našeho města nemohou uklízet a ani posypat a to z důvodů, že jim při práci překážejí zaparkovaná vozidla a řidiči posypových vozidel by mohli tyto vozidla poškodit. Ale při tom by stačilo tak málo. Jen dodatková cedule ke značce parkoviště, parkování od 17,00  do 07,00 hod. Jistě se zeptáte proč. A já Vám odpovím. Parkoviště před domy jsou přes den poloprázdná a chodníky jsou plné aut.

Na vybraných chodnících, většinou u bytových domů, se před vchody na obrubníky namalovala žlutá čára což je zákaz zastavení všech vozidel pod dopravním označením V12c. Vozidla tam parkují jako by se nechumelilo a městská policie kolem jezdí a dělá, jako by je to nezajímalo.

Když napadne sníh, tak bílá vodorovná značení na přechodech, dopravní označení V7 (zebra) nejsou vidět a svislé dopravní značení (značka IP6) skoro nikde není a to ani na hlavní Lidické. Je tak vidět, že město dělá vše pro bezpečnost chodců.

Pak tady mám poslední připomínku, je velice pěkné, že po mnoha urgencích jsme se domluvili a kanálky na chodníku Masarykova  před domy 772 a 773 zmizely. Ale zase tu máme ale. Sníh roztátý  na střeše těchto domů nám teče na chodník. Tam zamrzá a je tu pěkná klouzačka a to nejen na Masaryčce ale i v ulici Hálkova kam mají tyto domy vodu ze střech mají svedenou také. Takových domů se svedeným okapem na chodník je na Masarykově ulici více i když mají poměrně velké pozemky, jako například domy 726 a 725 a s takto upraveným svodem bychom jich našli po našem městě víc.

Stanislav Čáslavka